Om Camilla

Dig vill jag komma till

Som liten var det min dröm att bli sångerska, lärare och mamma. En dröm som blev verklighet. Jag arbetar sedan många år som språklärare i Falköping, är mamma till två döttrar och ägnar mycket av min övriga tid åt sång och musik. Mest sjunger jag förstås, men skriver också lite musik och texter. Ett exempel är låten ”Dig vill jag komma till” som jag framförde i SVT:s TV-gudstjänst för en tid sedan. (Noter till denna finns i webshoppen.)

Ibland skriver jag musik tillsammans med Henrik Rubenson. Bland annat resulterade det i en skiva år 2000, ”Här är jag” (Läs mer och provlyssna i webshoppen.) Med på denna skiva finns balladen ”Låt barnen komma till mig”, som jag skrev till min gudsons dop. Den har blivit en efterfrågad sång vid dop och barnvälsignelser. Nu finns även noten till den att köpa i webshoppen. Skivan har genererat förfrågningar om att leda inspirationsdagar och konserter för barnkörer. Ofta har körerna bestått av närmare hundra barn tillresta från olika håll.

Genom åren har jag mestadels framträtt som solist, men även i olika körer och band, samt som bakgrundssångerska åt artister som Sanna Nielsen och Frank Ådahl. Genrerna har varit många och skilda – allt ifrån sakrala körer och Mozarts Requiem, via visa och jazz, till pop och rock. Vid 17 års ålder inledde jag ett samarbete med pianisten och barndomsvännen Henrik Rubenson. Detta resulterade i en duo, men även i ett popband under några år. Läs mer om oss och provlyssna under separat flik. Som nittonåring fick jag min första förfrågan om att sjunga på bröllop. Sedan dess har det blivit ett femtiotal bröllopsengagemang.

Anders Engbergs orkester

Festlig Nyårsgala i TV4 1998. Klicka på bilden för att se klippet. (Tack till Göran Jönsson i Skrea i Halland,  som hittat detta och lagt ut på YouTube!)

 

År 1997 blev jag erbjuden att ta över som sångerska i dansbandet Anders Engbergs orkester. Det var en genre jag inte testat tidigare. Men eftersom bandet bestod av mycket skickliga trevliga musiker och innebar bra spelningar, så hoppade jag på. Det blev turnerande på helgerna. Inte bara i Sverige, utan även i Finland och Norge. Vi medverkade bland annat i Bingolotto, Nyhetsmorgon, Café Norrköping och i TV4:s Nyårsgala. År 1998 vann vi Dansbandslåten i TV4. Vi spelade in en skiva, med vinnarlåten ”När kärleken slår till” som titelspår. Flera låtar från denna skiva låg på Svensktoppen.

Earth Hour Concert 2015

Här medverkar jag tillsammans med bl.a. Gunilla Backman, Daniel Lindström, Janne Schaffer och Linda Lampenius. Se hela konserten i två delar nedan.

Del 1

Del 2